terug naar alle blogberichten

Proximus kiest Gaele als energiepartner voor hun nieuwe app

02/05/2024
Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Persbericht 2/05/2024

Proximus is de grootste telecomoperator in België en innoveert constant om hun klanten een betere service te bieden. Zopas lanceerden ze Proximus+, de digitale partner in het dagelijkse leven van de Proximus klanten. Ze vinden binnen deze app een geavanceerd en gevarieerd dienstenaanbod waarmee ze hun dagelijkse digitale leven probleemloos kunnen organiseren. Om Proximus klanten te helpen naar het juiste energietarief, bundelt Proximus de krachten met Gaele, één van de grootste energiemakelaars van Europa.

Naar schatting 80% van de Belgische gezinnen verandert (bijna) nooit van energieleverancier, vertellen cijfers van de VREG ons. Dat zijn 80% van de Belgische gezinnen die mogelijks te veel betalen voor hun energie. Daar wil Gaele een pasklare en gebruiksvriendelijke oplossing voor bieden.

Consumenten en ondernemingen ervaren o.a. de nodige uitdagingen met de complexe energietarieven en ondoorzichtige prijsstructuren. Dit leidt tot verwarring bij de vergelijking van verschillende energieleveranciers en de zoektocht naar het meest geschikte tariefplan. Bovendien ontbreekt vaak transparantie over bijkomende kosten waardoor consumenten verrast kunnen worden door onverwacht hoge energiefacturen. De samenwerking tussen Gaele en Proximus creëert mentale rust waarna ze voor altijd zeker zijn van het juiste energietarief. Zo komt er tijd en budget vrij voor andere zaken.

Net zoals Proximus beoogt met de nieuwe app, staat Gaele voor eenvoud, efficiëntie en gebruiksgemak. Gaele gidst de Proximus klanten van A tot Z naar het juiste energietarief, zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen. Het partnership tussen Gaele en Proximus is dan ook evident omdat beide bedrijven dezelfde visie delen naar ontzorging en gebruiksgemak.

Luc Demeyere, CEO Gaele (Enbro): “We merken dat veel Belgen op zoek zijn naar een betrouwbare gids die hen wegwijs maakt in de energiewereld. Die ontzorging is meteen ook één van de kernwaarden van Gaele: zorgeloos overstappen naar het juiste energiecontract, zonder daar iets voor te doen. Helemaal gratis. We zijn trots dat Proximus gekozen heeft voor Gaele als energiepartner. Dat zijn meer dan 1 miljoen actieve Proximus-gebruikers die we zo de kans bieden om te besparen op hun energiefactuur. In slechts enkele minuten ben je geregistreerd, je ontvangt onmiddellijk een bijzonder scherp energietarief dat je kan aanvaarden of weigeren. Die keuze ligt volledig bij de persoon zelf.”

Tina Hernalsteen, Proximus Ecosystem Tribe Lead:

“Digitale diensten aanbieden die een breed publiek ontzorgen draaien altijd rond betrouwbaarheid, snelheid en efficiëntie. Daar werken wij al jaren aan bij Proximus, en willen we verder aan bijdragen met de nieuwe Proximus+ app. Bewust en efficiënt omgaan met energie staat hoog op de agenda bij vele gezinnen, en is bijgevolg ook een belangrijk onderdeel van de app. Hiervoor zien we heel veel raakvlakken met Gaele. We zijn dan ook zeer blij dat we met Gaele een betrouwbare partner aan boord hebben die onze klanten zullen helpen naar het juiste energiecontract. Met enkele kliks in de Proximus+ app is het geregeld en start je met besparen.”

Zowel Proximus-klanten als niet-klanten kunnen de nieuwe Proximus+ app gratis downloaden via de App Store (iOS) of Play Store (Android).

******

Over Gaele/Gridlink

Gridlink, de overkoepelende holding boven de energiebedrijven Enbro, Earth en Gaele, biedt sinds 2013 uitgebreide energieadvies- en oplossingsdiensten aan diverse klanten. De doelgroep is zeer breed, van particulieren en KMO's tot industrieën en overheden.

Honderdduizenden Europese klanten rekenen op Enbro en Gaele als een betrouwbare partner die hen ontzorgt van de complexiteit van energiebeheer, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Daarnaast legt Gridlink met Earth de nadruk op duurzame energieoplossingen met zonnepanelen, batterijen en laadinfrastructuur. Gridlink staat voor hoogwaardige energieoplossingen en fungeert als een betrouwbare partner die klanten begeleidt naar een duurzamere toekomst.

Begin 2023 heeft SFPIM een participatie genomen binnen Gridlink.

Voor meer informatie:

Voor Gaele (Enbro)

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden