terug naar alle blogberichten

5 redenen waarom 80% van de Belgen niet van energieleverancier veranderen

29/04/2024
Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

De mens is een routine junkie. We houden van wat we kennen, en klampen er ons ook aan vast. Ook al beseffen we ergens wel dat we kunnen besparen door van energieleverancier te veranderen, blijkt volgens statistieken van VREG toch dat 80% van de Belgen dit niet of amper doet. Waarom toch? Welke redenen schuilen er achter onze aarzeling om toch van energiecontract te veranderen, terwijl we daardoor eigenlijk enorm veel kunnen besparen?

Geen tijd of zin

In de drukte van het dagelijks leven schiet het vergelijken en switchen van energiecontract er vaak bij in. Met werk, gezin en andere verplichtingen is er simpelweg geen tijd om dit te regelen. Ze zien de administratieve rompslomp niet zitten: huidige contracten opzoeken en vergelijken met nieuwe, formulieren invullen, de overstap die weken in beslag neemt … Daarom blijven veel mensen vastzitten aan hun huidige contract, zelfs als ze weten dat ze kunnen besparen.

 

Registreer je vandaag nog bij Gaele en lig nooit meer wakker van je energie

 

Te complexe tariefformules

Mensen zijn vaak terughoudend omdat ze denken dat het te ingewikkeld is om energietarieven te vergelijken en te kiezen tussen verschillende aanbieders. Prijzen van gas en elektriciteit vergelijken is namelijk niet zoals de prijs van wasproducten vergelijken in de supermarkt. Er komt veel meer bij kijken dan de eenheidsprijs van de energie. Maar wat dan precies de uiteindelijke prijs bepaalt, is voor velen een mysterie. Neem daarbij de vrees voor verborgen kosten of onverwachte problemen bij het overstapproces, en voor velen lijkt het dan gewoon niet de moeite waard om te veranderen.

 

Geen kennis van de energiemarkt

De energiemarkt blijft complex en ondoorzichtig. Gas en elektriciteit, piek en dal, vast of variabel, injectie … Een ondoordringbaar kluwen van begrippen. Hoe weet je nu voor welk contract je moet kiezen, en wat het beste moment is om over te stappen. Het is voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk om al deze factoren in overweging te nemen en de juiste keuze te maken. Geen wonder dat we terughoudend zijn om te veranderen van energieleverancier als de energiemarkt zo complex is.

Dankzij Gaele maak je altijd de juiste keuze

 

Geen vertrouwen in de leverancier

De energiecrisis, de promoties en groepsaankopen waarmee ze je rond de oren slaan, hebben allemaal voor een grote vertrouwensbreuk tussen leveranciers en afnemers gezorgd. De vele prijsschommelingen en het stilzwijgend verlengen van vaste contracten tegen veel hogere tarieven hebben dat vertrouwen ook geen boost gegeven, integendeel.

 

Het logische gevolg is een aarzeling vanuit de consument en een beschermingsreflex vanuit de leverancier. De belangen van consument en leverancier lopen nochtans parallel. De consument wil een lange, duurzame en evenwichtige relatie met zijn leverancier net zoals die leverancier dat met zijn klant wil. Maar daarvoor is uiteraard een stevige basis van vertrouwen nodig, die nu maar al te vaak ontbreekt.

 Met Gaele geniet je zorgeloos van de juiste energie

  

Onbewust van besparingsmogelijkheden

Als het vertrouwen in je vaste energieleverancier wel groot is, of je bent al jaren tevreden over je contract, besef je misschien zelfs niet dat er goedkopere alternatieven zijn. De energieleverancier zal je hier niet zelf over inlichten, dus tenzij je zelf op zoek gaat, weet je wellicht nooit hoeveel je ergens anders kan besparen.

 Voor altijd zeker van het juiste energiecontract.

 

Laat je begeleiden

Geen tijd, zin of kennis mag geen excuus meer zijn om niet van energieleverancier te veranderen als je je energiecontract kan overlaten aan Gaele die het allemaal voor jou regelt. Door beroep te doen op een energiemakelaar als Gaele word je beter geïnformeerd over besparingsmogelijkheden, zonder het zelf allemaal te moeten uitzoeken.

 

Gaele neemt je energiecontract namelijk van je over, zodat jij voor altijd zeker bent van het juiste tarief. Onmiddellijk na je registratie bij Gaele ontvang je een scherp energietarief waardoor je onmiddellijk begint te besparen. Je tarief wordt bovendien jaarlijks geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Registreer je vandaag nog, Gaele is helemaal gratis.

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Ontdek Gaele

Contact

Kortrijksesteenweg 387

8530 Harelbeke

+32 (0)2 899 04 68

info@gaele.be

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Je energiemakelaar voor
KMO, industrie en overheid

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Duurzame energieoplossingen

Gaele - Iedereen de  juiste energiedeal

Ultrasnel elektrisch laden