Over ons

Wie is Gaele

GAELE staat simpelweg voor GAs en ELEktriciteit, je persoonlijke energieassistente.


Luc Demeyere, Gedelegeerd Bestuurder van ENBRO: “Bij alles wat we doen, doen we beroep op een expert. Iemand die we inschakelen om ons het beste advies te geven. Een immo-makelaar, een boekhouder, een bankier, een verzekeringsmakelaar. Dat is ook de rol van GAELE: zij gaat voor de consument de beste oplossing zoeken voor zijn energiebehoefte. We weten dat de consument wil kunnen profiteren van de best mogelijke energiecontracten, zonder daarvoor veel moeite te willen doen. Alles zelf uitpluizen is voor velen geen optie. Dus zoeken ze iemand die ze vertrouwen en die het hele proces uit handen neemt. GAELE wordt je persoonlijke energiemakelaar.”


Een simpele registratie op het online platform volstaat om van alle voordelen te kunnen genieten. Wie zich registreert geeft GAELE het mandaat om permanent de energiemarkt te scannen, op zoek naar een beter energiecontract. De klant krijgt iedere maand een email of sms over de toestand van zijn contract en van evoluties op de energiemarkt.

Wie is Enbro

Test Aankoop wil de consument sensibiliseren en mobiliseren. Ruim tweederde van de consumenten is vandaag niet van plan om gebruik te maken van de liberalisering van de energiemarkt: ze vinden de administratie errond te omslachtig, de tariefplannen te ondoorzichtig, de markt te complex. En daar wil Test Aankoop nu op een hele eenvoudige manier komaf mee maken.


Daarom zocht de consumentenorganisatie een partij die vanuit zijn expertise mee kon bouwen aan een digitaal platform dat de consument helpt om veel makkelijker, veel transparanter en vooral zonder de bijhorende administratieve papierwinkel van energieleverancier te wisselen. Een platform dat dus niet alleen permanent ontzorgd, maar ook steeds voor marktconforme prijzen zorgt. Die onafhankelijke expert is ENBRO (wat komt van ENergy BROker). Dit Belgische bedrijf is al jaren actief in de energiesector in ons land. Het begeleidt nu al meer dan 46.000 bedrijven in België bij het optimaliseren van hun energiefactuur door bv. betere tarieven te zoeken of te speuren naar fouten in de zeer complexe factuur. ENBRO zet nu ook de stap naar de particuliere markt.

Hoe werkt het?

Gaele zal ervoor zorgen dat klanten steeds marktconforme prijzen betaalt, maar Gaele kan de marktprijs niet bepalen. De energiemarkt is een financiële markt waar vraag en aanbod spelen. De huidige energietransitie zal zo in sterke mate mee de energieprijs gaan bepalen in de komende jaren. Gaele zal maandelijks de consument hierover informeren zodat zij steeds een geïnformeerde beslissing kunnen nemen.

Aansluiten bij Gaele.
Een slimme manier om je energieverbruik beter te beheren.

Ja, ik wil het beheer van mijn energieverbruik in handen geven van Gaele.

is verplicht
Geen inschrijving mogelijk onder 18 jaar
is verplicht
moet 9-12 cijfers lang zijn
is verplicht
is verplicht
is verplicht
is verplicht
is verplicht
is verplicht
is verplicht
Gelieve de algemene voorwaarden te accepteren
Gelieve de voorwaarden van de leveranciers te accepteren
Gelieve de algemene en privacybeleid te accepteren